Pages

Subscribe:

İzleyiciler

4 Kasım 2011 Cuma

HUZURSUZ BEBEKLERE MÜZİK

Müziğin bebekler üzerindeki etkileri inanılmazdır. Uzmanlar, eğer anne hamilelik döneminde bol bol müzik dinlediyse bu etkinin daha da fazla olacağını söylemektedir.
1- Yapılan araştırmalar çocuklarda beyin gelişiminde özellikle ilk 3 yılda müziğin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.  Müzik dinleyen bebekler zihinsel açıdan daha hızlı gelişim gösterirler. Zihinsel gelişimin %85'İ 8 yaşına kadar,beyin gelişiminin %80'i ise 3 yaşına kadar tamamlanır. Zeka ve beyin gelişimini beslenmeden sonra olumlu etkileyen en önemli ilk faktör müziktir.

2- Anne karnından itibaren müzik dinleyen bebekler daha uyumlu ve sakin davranış sergilemektedirler. Huzurlu büyüyen bebek için bu son derece büyük bir avantajdır.

3- Müzik bebeklerde fiziksel gelişimi hızlandırır. Bebeklerde bu gelişim birçok harekete dönüşür ve bu hareketlilik kas gelişimini destekler.

4- Müzik bebeklerde ritm duyusunu geliştirir.

5- Matematiksel zekaya etkisi bilimsel olarak ispatlanmıştır.

6- Kulak ve dil gelişimini olumlu yönde etkiler.

7- Amerika'da prematüre bebekler üzerinde yapılan bir araştırmada klasik müzik dinleyen bebeklerin daha çabuk büyüdüğünü kaydetmişlerdir. Klasik müzik çalındığında bebeklerin kalp atışlarının düzene girdiği ve iştahlarının daha iyi olduğu da araştırma sonuçları arasında yer almaktadır.




0 yorum:

Yorum Gönder